OINORAMA 2018 | ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

H συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικών κρασιών του κόσμου. Αναμφίβολα η δράσεις στο Oinorama 2018 εκτόξευσε χαμόγελα ευτυχίας σε επαγγελματίες και οινόφιλους. Read More

ΤΡΥΓΟΣ

1. Μηχανικός Το βασικό πλεονέκτημα είναι ο χρόνος. 2. Χειρωνακτικός Το βασικό πλεονέκτημα είναι η διαλογή σταφυλιών.(δηλαδή τα άρρωστα και τα άγουρα θα μείνουν στην άμπελο). Απαραίτητος σε σταφύλια που έχουν προσβληθεί από βοτρύτη. Σεπτέμβριο με Οκτώβριο στο βόρειο ημισφαίριο. Μάρτιο με Απρίλιο στο νότιο ημισφαίριο.

Read More

ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙΝΩΝ

Τύποι οίνων Λευκός Ροζέ Ερυθρός Περιεκτικότητα σε σάκχαρα Η γλυκύτητα του κρασιού οφείλεται στα σάκχαρα που παραμένουν αζύμωτα όταν τελειώσει η αλκοολική ζύμωση η οποία μπορεί να σταματήσει με την προσθήκη οινοπνεύματος. Επίπεδα: Ξηρός Ημίξηρος Ημίγλυκος Γλυκός ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΠ και ΠΓΕ 1.Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης 2.Προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη

Read More

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΣΗ

Ωρίμανση είναι η παραμονή του κρασιού σε δρύινα βαρέλια (η ανοξείδωτα δοχεία) και το σύνολο των διεργασιών που γίνονται εκεί. Η δρυς (δρύινα βαρέλια) Χρησιμοποιείται για ζύμωση και ωρίμαση. Προσθέτει τανίνες, οι οποίες επηρεάζουν τη δομή των ερυθρών και λευκών οίνων , αυξάνοντας την πολυπλοκότητα και την υφή τους. Οι τανίνες επίσης βοηθάνε στη σταθεροποίηση…

Read More

ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ανασαίνουμε τα γεγονότα και εισπνέουμε τα όνειρα.Κλωτσάμε το κουβάρι και η ιστορία μακραίνει και μακραίνει. Όχι .Αυτό δέν είναι σύμπτωση.Υπάρχουν παραγωγοί που προβληματίζονται με τον ευατό τους- και παραγωγοί που δέν προβληματίζονται.Οι σκέψεις αυτές αφορούν , περισσότερο τους δεύτερους.Είναι όμως αφιερωμένες στους πρώτους. Στην Ελλάδα σε όλη την διάρκεια σχεδόν του πρώτου μισού του 20ού…

Read More

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο και είναι καθοριστική για την κατανάλωση του κρασιού. Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος διαφοροποιείται τόσο ανάλογα με την ποικιλία όσο και με τον τύπο του. Η θερμοκρασία στην οποία σερβίρετε κάθε κρασί έχει καταλυτική επίδραση στη γεύση του, καθώς επίσης και στο άρωμα του. Αν σερβιριστεί πολύ ζεστό, το αλκοόλ του…

Read More

ΕΙΔΗ ΠΩΜΑΤΙΣΜΟΥ

Φελλός Κατασκευάζεται από το φλοιό του δέντρου quercus suber. Επιτρέπει ελάχιστη εισροή οξυγόνου η οποία είναι και επιθυμητή για την παλαίωση. Συνθετικά πώματα Χρησιμοποιούνται για κρασιά άμεσης κατανάλωσης. Δεν προσφέρουν επαρκή προστασία από το οξυγόνο. Η εισροή οξυγόνου είναι μεγάλη με αποτέλεσμα  το κρασί να οξειδώνεται πολύ γρήγορα. Bιδωτά Δεν αλλοιώνουν τα κρασιά και προσφέρουν…

Read More